Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-08-2017
Karkówka wieprzowa pieczona w kiszonych liściach winogron po upieczeniu pozostaje krucha i soczysta.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 54
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 54
Składniki
Pieprz, kolendrę i gorczycę rozcieramy w moździerzu. Czosnek kroimy w plasterki. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i czosnkiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Mięso dokładnie owijamy liśćmi winogron, przekładamy najlepiej do żeliwnego naczynia, przykrywamy. Wstawiamy do zimnego piecyka nastawiamy temperaturę na 200 stopni C i pieczemy 1,5 godziny. Mięso po upieczeniu zostawiamy przez 30 minut w garnku, żeby odpoczęło. Podajemy na gorąco lub na zimno jako wędlinę.