Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka nadziewana papryką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Karkówkę umyj, osusz rozetnij na duży płat. Posyp go solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Odłóż w chłodne miejsce. Papryki oczyść, opłucz, osusz, potnij w drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 1 łyżce oleju.
Dołóż papryki i smaż dalej jeszcze kilka minut. Zdejmij z ognia, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przestudź.
Warzywa wymieszaj z keczupem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Ciasno zwiń. Roladę obwiąż nitką. W brytfance rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim mięso. Następnie wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 2 godziny.
Udekoruj plasterkami boczku wysmażonymi wcześniej na patelni bez tłuszczu. Roladę podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.
godz. i 30 min; Porcja: 740 kcal; Cena porcji: ok. 4,50 zł;Źródło: Naj