Karkówka na patykach

Karkówka na patykach
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Królowa grilla!

Przygotowanie

  1. Wymieszałam przyprawy z musztardą i olejem.

  2. Plaster miał 45 dag więc użyłam nie całej łyżeczki soli. Utaplałam ją w marynacie i zostawiłam na noc.

  3. Wbiłam w nią pałeczki bambusowe. Wyszły 4 szt.

  4. Rozcięłam je ostrym nożem i dałam na ruszt. Grillowałam dosyć długo na średnim żarze, a na koniec ja lekko przypiekłam dla kolorku. Karkówce potrzeba będzie co najmniej 30 minut. Można też zamknąć pokrywę grilla.
    Rozpływa się w ustach!

  5. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (34)

Nevermore 14 maja
Zdecydowanie Królowa :D
Sposobów na marynatę są setki i każdy pyszny :)

Czyżby dziś wolne? ;)
kuchmariola63 14 maja
Karkóweczka jest pycha :)
Docherro 14 maja
No moja droga pomysł ekstra,taki patyczek do rączki,musztarda i upajać sie pysznym smakiem:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki