Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka marynowana z papryczką chili"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14623
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14623
Składniki
Przygotuj marynatę, mieszając musztardę, koncentrat pomidorowy, pieprz, sos Worcester, roztarte fileciki anchois i oliwę.
Kotlety umyj i osusz. Posmaruj przygotowaną marynatą i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej patelnię, wlej olej i usmaż zamarynowane kotlety z obu stron (w sumie około 5 minut). Powinny się ładnie przyrumienić. Wyjmij je z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.
Ananas obierz, oczyść ze zdrewniałych części i pokrój w plastry o grubości około 5 mm (może być też ananas z puszki, trzeba tylko pamiętać o dokładnym osączeniu z zalewy). Papryczkę peperoni oczyść i drobno pokrój.
Na tłuszczu, na którym smażyły się kotlety, lekko zrumień plastry ananasa, dołóż papryczkę i smaż chwilkę razem. Kotlety podawaj polane sosem z patelni. Obok ułóż plastry ananasa z papryczką.
50 minut, Porcja 580 kcal, Koszt porcji ok. 4,40 zł, Przepis dla 4 osóbŹródło: Kobieta i życie