Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amatorzy kawy będą zachwyceni tak przygotowanym mięsem,doskonale smakuje z kluskami śląskimi,kaszą gryczaną czy ziemniakami,a przy tym robi się praktycznie samo,zachęcam do spróbowania!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 710
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36178
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 371
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 710
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36178
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 371
Składniki
Karkówkę opłukać pod bieżącą wodą osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na plastry oprószyć uniwersalną przyprawą do mięs. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić z każdej strony mięso,dodać pokrojoną cebulę dowolnie jak kto lubi oraz pokrojone na plasterki ząbki czosnku,wlać około 3/4 szklanki wody i zaparzoną mocną kawę,przykryć garnek i dusić wszytko razem około 40 minut-aż mięso będzie miękkie. Wtedy doprawiamy solą ziołami do smaku,zagęszczamy mąką rozrobioną w mleku,zagotowujemy i zestawiamy z ognia.