Karkówka duszona w czosnku

Karkówka duszona w czosnku
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Karkówka duszona w czosnku jest wyborna.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Karkówkę opłukać, osuszyć, pokroić w plastry i lekko utłuc. Następnie posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Po czym zrumienić na tłuszczu z obu stron, dodać posiekaną cebulę i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Podlać połową bulionu i dusić przez następne 20 minut. Dodać posiekany czosnek , zalać resztą bulionu i gotować do miękkości. Mąkę wymieszać w 1/3 szklanki letniej wody, podlać mięso i zagotować. Doprawić do smaku musztardą, wymieszać i podawać do obiadu z ziemniakami i surówką.

Składniki
Składniki