Karkówka duszona w cebuli

Karkówka duszona w cebuli
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: sandra1
Również w ten sposób możemy przygotować schab.

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić w plastry (nie rozbijać), oprószyć z każdej strony odrobiną Vegety i pieprzu. Następnie na smalcu podsmażyć z każdej strony na złoty kolor.

  2. Gdy karkówka będzie już podsmażona to kładziemy na nią cebulę pokrojoną w półksiężyce lub w plastry i posypujemy Vegetą (uważać żeby nie przesadzić, bo zawsze można dosmaczyć mięso). Kolejno dodajemy niewielką ilość wody ok. 200ml (zawsze można dolać) i dusiły pod przykryciem na małym ogniu aż cebula zmięknie.

    W razie konieczności można dosmaczyć mięso według własnego gustu.


    SMACZNEGO.

Składniki