Karkówka duszona

Karkówka duszona
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rosse
Klasyczny przepis na marynowaną karkówkę.Propozycja na smaczny obiad:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Karkówkę umyć,można pokroić w plastry lub przygotować w całości.Zamarynować przyprawą wcześniej,przynajmniej kilka godzin zostawić lodówce,ja marynuję całą noc.

  2. Rozgrzać olej na głębszej patelni.Podsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor,jeżeli mięso jest w kawałku to z każdej strony..Podlać wodą,wrzucić liść laurowy,ziele angielskie i dusić do miękkości.

  3. Mąkę rozrobić w szklance z wodą,wlać do sosu w patelni,wymieszać,przyprawić solą i pieprzem i chwilę pogotować,mieszając.

Składniki
Składniki