Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób lubiących mięso z nutką słodyczy.Na podstawie przepisu z kuchni staropolskiej.
Szybka i prosta babka
Odsłon: 45
Szybka i prosta babka
Odsłon: 45
Składniki
ściereczkę skropić octem i wytrzeć nią mięso,sól, pieprz i zioła wymieszać i natrzeć mięso i odstawić na 30 minut
w rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony,podlac wywarem i dusić na wolnym ogniu ,po kilku minutach dodać do mięsa pokrojoną w plasterki marchew i nadal dusic do miękkości mięsa
na niewielkiej ilości tłuszczu lekko zrumienić posiekaną cebulę i dodać do mięsa,upieczone mięso przełożyc do ,żaroodpornego naczynia
miód wymieszać z natką pietruszki i posmarowac tym mięso,naczynie wstawić do nagranego piekarnika na 10 minut,po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim mięso jeszcze kilka minut
sos powstały w wyniku pieczenia doprawić i polać nim pokrojone w plastry mięso,podawać z ziemniakami i sałatka z buraków