Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, soczysta karkówka duszona z cebulką. Danie w sam raz na zimowy obiad:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Karkówkę płuczemy, osuszamy na papierowym ręczniku i delikatnie rozbijamy. Karkówkę przyprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem i majerankiem i opiekamy na oliwie z każdej strony.
Cebulkę lekko dusimy na łyżce oliwy z odrobiną soli i papryką. (należy uważać aby cebulka nie była zbyt miękka bo rozpadnie się podczas duszenia z mięskiem)
Dodajemy cebulę do karkówki i dusimy wszystko pod przykryciem do momentu aż karkówka będzie miękka. SMACZNEGO