Karkówa w cebuli

Karkówa w cebuli
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
Pyszna, soczysta karkówka duszona z cebulką. Danie w sam raz na zimowy obiad:)

Składniki

  • 4 plastry karkówki (około 2 cm grubości)
  • 4 duże cebule
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • majeranek
  • papryka słodka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju

Przygotowanie

  1. Karkówkę płuczemy, osuszamy na papierowym ręczniku i delikatnie rozbijamy.
    Karkówkę przyprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem i majerankiem i opiekamy na oliwie z każdej strony.

  2. Cebulkę lekko dusimy na łyżce oliwy z odrobiną soli i papryką. (należy uważać aby cebulka nie była zbyt miękka bo rozpadnie się podczas duszenia z mięskiem)

  3. Dodajemy cebulę do karkówki i dusimy wszystko pod przykryciem do momentu aż karkówka będzie miękka.

    SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 27 listopada 2013
Proste, szybkie i przepyszne - uwielbiam.
Pięknie pokazane, pozdrawiam cieplutko :)
Monika87 27 listopada 2013
Oj, robię taką i uwielbiam :) Pyszności!
taura 27 listopada 2013
Super danko! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 plastry karkówki (około 2 cm grubości)
  • 4 duże cebule
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • majeranek
  • papryka słodka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
Składniki