Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek jest świetnym dodatkiem do obiadu.
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 574
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 574
Składniki
Umyć dokładnie pod bieżącą wodą plastry karczku, a potem wysuszyć ręcznikiem papierowym. Do garnka wlać olej z pestek winogron, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Smażyć ją do zrumienienia. Potem włożyć plastry karczku i przesmażyć. Następnie wrzucić do garnka ząbek czosnku, podgrzybki suszone, przyprawić Kucharkiem, pieprzem i solą do smaku. Smażyć tak długo, aż mięsko będzie miękkie, dolewając po trochu wody. Karczek najlepiej podawać z ziemniaczkami i kapustką zasmażaną. Smacznego !!!