Karczek w pieczarkach.

Karczek w pieczarkach.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Pyszny i soczysty,rozpływa się w ustach:)

Składniki

  • karczek 8 plastrów
  • pieczarki 30dkg
  • musztarda ostra 2 łyżeczki
  • kminek 1 łyżeczka
  • majeranek łyżeczka
  • miód łyżka
  • czosnek 3 ząbki
  • pieprz,sól
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Umyty karczek pokroić w plastry i zamarynować we wszystkich przyprawach.Zostawić na 2 godz.
    Nagrzać piekarnik do 190st.do naczynia żaroodpornego przełożyć zamarynowane mięso,na wierzch dać pokrojone w grubsze plastry pieczarki,przykryć i zapiekać około 1 godz.
    Po tym czasie odkryć mięso i zostawić do lekkiego zrumienienia pieczarek i mięsa.


    Smacznego życze!

Komentarze do przepisu (9)

Bellapi 13 lutego 2017
karkóweczka mniam :)
bellamozzarella 13 lutego 2017
pycha karkówa ;-) bardzo poproszę kawałeczek ;-)
Futka 14 lutego 2017
Pychoty! <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • karczek 8 plastrów
  • pieczarki 30dkg
  • musztarda ostra 2 łyżeczki
  • kminek 1 łyżeczka
  • majeranek łyżeczka
  • miód łyżka
  • czosnek 3 ząbki
  • pieprz,sól
  • sok z cytryny
Składniki