karczek smażony

karczek smażony
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
taki karczek można też zrobić na grillu lub patelni grillowej :))

Składniki

  • 1 kg karczku
  • 1 szklanka oleju
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, gyros
  • 5 ząbków czosnku

Przygotowanie

  1. mięso umyć i pokroić w plastry. Wymieszać olej z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i gyrosem. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim każdy plaster karczku. w misce układać karczek warstwami i każdą warstwę przelewać olejem z przyprawami. Odstawić do lodówki na ok 12 godzin. Na patelnie nie trzeba dawać tłuszczu. Rozgrzać patelnię i smażyć każdy kawałek po 7 min z obu stron. Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

rosse 12 lutego 2013
Koniecznie do wypróbowania:))
Składniki
  • 1 kg karczku
  • 1 szklanka oleju
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, gyros
  • 5 ząbków czosnku
Składniki