Karczek pod pierzynką

Karczek pod pierzynką
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Patra1
Wyśmienite mięsko otulone kołderką z sera żółtego, majonezu i cebuli. Jednak odradzam dbającym o linię:)

Składniki

  • 6 plastrów karkówki
  • 4 większe cebule
  • 1 mały słoik majonezu
  • 2 łyżki kwaśniej śmietany
  • 6 plastrów sera żółtego
  • sól, czarny pieprz, majeranek

Przygotowanie

  1. Karczek przyprawiamy solą, pierzem i majerankiem, cebulę kroimy w kosteczkę. Majonez mieszamy ze śmietaną

  2. Wyłożoną blaszkę smarujemy nieco olejem, układamy mięso

  3. Na każdym płacie rozsmarowujemy łyżkę masy majonezowo-śmietanowej, na nią sypiemy obficie cebulkę i znów łyżka masy, wkładamy do piekarnika na 45 minut

  4. Na chwilę przed końcem układamy na wierzchu ser żółty. Podałam z fasolką przeze mnie wyhodowaną:)

  5. Smacznego:)

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 27 lipca 2015
Treściwe żarełko, mój mąż takie uwielbia :)
Patra1 27 lipca 2015
szczerze polecam, robiłam pierwszy raz i byłam zaskoczona że karczek może być taki pyszny:)
Składniki
  • 6 plastrów karkówki
  • 4 większe cebule
  • 1 mały słoik majonezu
  • 2 łyżki kwaśniej śmietany
  • 6 plastrów sera żółtego
  • sól, czarny pieprz, majeranek
Składniki