Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karbinadle – śląskie kotleciki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Przepis przysłała Agata Gierula z Dąbrówki Starzeńskiej
Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso zagnieć z jajkiem, kajzerką i cebulą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy uformuj kotleciki, usmaż z obu stron na oleju. Wstaw na chwilę do gorącego piekarnika.
Sos: cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Pomidory z zalewą zmiksuj z czosnkiem, cząbrem i pół szklanki wody. Zalej cebulę, zagotuj, przypraw. Polej karbinadle.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie