Kapusta z kurczakiem i warzywami

Kapusta z kurczakiem i warzywami
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Danie jednogarnkowe, szybkie, tanie i proste, z kurczakiem warzywami i głównym składnikiem, jakim jest kapusta.

Składniki

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 500 g cebuli
  • 500 g marchewki
  • 500 g kiełbasy
  • 500 g kapusty
  • 3 kostki rosołowe
  • 3 łyżki ketchupu
  • 2 litry wody
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Przygotowanie

  1. Cebulę, kiełbasę i pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Pierś przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy oliwę i wrzucamy do garnka, podsmażamy, a następnie dodajemy kiełbasę oraz cebulę.

  2. Marchewkę i pieczarki kroimy w paseczki i po kolei dodajemy do garnka kolejne składniki.

  3. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 litrach ciepłej wody, dodajemy ketchup, przygotowany bulion wlewamy do garnką z resztą składników.

  4. Gotujemy do miękkości ok. 1 godziny. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy majeranku.

  5. WSKAZÓWKI
    -Pamiętajmy aby co 10 minut dodawać kolejne składniki aby miały one czas się podsmażyć.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 05 lutego 2019
Jak jest kurczak, to jest smak ;) Pyszne jedzonko i widzę, że ilość w sam raz dla nas :D
pelen_brzuszek 25 lutego 2019
apetycznie :)
Składniki
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 500 g cebuli
  • 500 g marchewki
  • 500 g kiełbasy
  • 500 g kapusty
  • 3 kostki rosołowe
  • 3 łyżki ketchupu
  • 2 litry wody
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
Składniki