Kapusta z kiełbasą

Kapusta z kiełbasą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
W zasadzie nic nowego nie pojawiło się na stole. Wiadomo to, ‘siamto’, ‘owamto’…Jednak historia (kocham słuchać ludzi) urzekła mnie. Czasami trafia się na ludzi, którzy dani są tobie. To danie to poezja nie tylko smakowa <3

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 280 g cienkich kiełbasek (ulubionych)
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 150 ml wrzątku
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym maśle razem z pokrojoną kiełbasą.

    Kapustę grubo kroimy, dodajemy do podsmażonej kiełbasy, podlewamy gorącą wodą, dusimy pod przykryciem do jej miękkości.

    Dodajemy koncentrat pomidorowy. Do słoiczka wsypujemy mąkę, dolewamy wodę, zakręcamy i energicznie potrząsamy. Resztki koncentratu wymieszane z mąką i wodą dodajemy do potrawy. Dokładnie rozprowadzamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem i ziemniakami.

Komentarze do przepisu (2)

Obserwator 08 września
Prosto i smacznie
kulinarnagosia 20 września
Prosto, szybko i smacznie :)
Składniki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 280 g cienkich kiełbasek (ulubionych)
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 150 ml wrzątku
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
Składniki