Kapusta z grochem

Kapusta z grochem
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
kapusta na masełku, wersja wegetariańska, dla mojej córki, pyszna

Składniki

  • kapusta biała 2 kg
  • fasola biała 30 dag
  • ziemniaki 2 szt
  • marchewka 1 szt
  • seler kawałek
  • grzyby suszone garśc
  • liść laurowy
  • masło 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • pomidor 1 szt
  • sol, pieprz

Przygotowanie

  1. 1. fasole wypłukać, namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie (najlepiej na noc), gotować w tej samej wodzie,
    2. kapustę poszatkować drobno, zalać wodą, lekko osoloc, gotować do miekkości, odcedzić,
    3. gdy fasola zmieknie dodać namoczone i wypłukane grzyby, marchewkę, selera i ziemniaki, posolić, dodać liśc laurowy,
    gdy fasola i warzywa bedą miękkie, odlać z nich płyn do kapusty, warzywa zgnieść tłuczkiem, dodać do kapusty,
    4. rozgrzać masło, dodać mąkę, lekko zrumienić, dodać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, mocno podgrzac,




    smacznego

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 11 lutego
Pycha:)
Składniki
  • kapusta biała 2 kg
  • fasola biała 30 dag
  • ziemniaki 2 szt
  • marchewka 1 szt
  • seler kawałek
  • grzyby suszone garśc
  • liść laurowy
  • masło 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • pomidor 1 szt
  • sol, pieprz
Składniki