Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pieczona w ostrym sosie, podana z sezamem i dymką na ryżu, na sposób azjatycki
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 872
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 872
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Kapustę podzielić na ćwiartki i potem każdą z nich jeszcze przekroić na dwie albo trzy części ( w zależności od wielkości). Na patelni rozgrzać olej i obsmażać kawałki kapusty z obu stron żeby wyraźnie się przyrumieniły. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
Składniki sosu dokładnie wymieszać w garnku (za pomocą rózgi najlepiej), następnie gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje i lekko się zredukuje. Zalać kapustę sosem, przykryć folią albo przykrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 45 minut. Podawać z ryżem, posypane sezamem i szczypiorkiem.