Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska, mięso z kaczki, kasza orkiszowa i mamy pyszne danie. Polecam na co dzień i od święta.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3543
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14891
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3543
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14891
Składniki
Umyte i osuszone filety z kaczki włożyć do rękawa do pieczenia i natrzeć ziołami prowansalskimi i solą. Zostawić w lodówce na ok 20 min. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 50 min. Wystudzić mięso i przepuścić przez maszynkę. Zmielone mięso przełożyć do rondelka i dodać 200 g serka topionego oraz 4 łyżki wody. Podgrzewać, mieszać aż serek się rozpuści i powstanie jednolita masa. Dodać jeszcze majeranek, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Kasze ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Przełożyć do rondelka. Dodać 200 g serka topionego i 4 łyżki wody. Podgrzewać i mieszać aż serek się rozpuści. Dodać majeranek, pieprz czarny i sól. Kapustę pekińską przekroić wzdłuż. Nie odcinać piętki. Umyć, osuszyć. Unosić po kolei liście kapusty i smarować na przemian to kaszą, to mięsem. Do wyczerpania składników. Kapustę ścisnąć i zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Schłodzoną kapustę ułożeniu na półmisku i pokroić w poprzek na porcje ok 1,5 - 2 cm. Smacznego.