Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kapusty dodałem kiełbasę – bo miałem w lodówce. Podobnie pomidory- jest sezon więc dałem świeże. Bez problemu kiełbasę można zamienić np. boczkiem a pomidory przecierem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Kapustę pokroiłem i wrzuciłem do dużego garnka lekko podlewając wodą. Podczas duszenia kapusta wytopi sporo własnej wody, więc nie potrzeba jej wiele.
Gdy kapusta się dusiła, pokroiłem cebulę i podsmażyłem ją z kiełbasą, a następnie dorzuciłem do garnka. Dodałem liście laurowe, ziele angielskie i marchewkę pokrojoną w spore kawałki. Całość gotowałem do miękkości kapusty.
Na końcu dodałem drobno pokrojone pomidory, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem wrzuciłem garstkę posiekanego koperku. Cały proces gotowania trwał około 45 minut.