Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta kiszona z makaronem i pieczarkami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 321
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 321
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody. Odcedź.
Kapustę dwukrotnie opłucz, dokładnie odciśnij, posiekaj. Włóż do garnka, posyp przy- prawą do bigosu, pieprzem, słodką papryką i kminkiem, podlej olejem, dokładnie wymieszaj. Smaż ok. 30 minut na małym ogniu, mieszając.
Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, aż woda odparuje. Przypraw. Dodaj kapustę, wymieszaj, smaż ok. 5 minut. Dodaj makaron, połącz.Źródło: Chwila dla Ciebie