Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla lubiących kapustę i nie tylko
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 53
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 90
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 53
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 90
Składniki
kapuste przekroić na 4 części (razem z głąbem),jeśli główka kapusty jest dośc lużna ,nie trzeba odparzać
mieso przygotować tak jak na kotlety mielone
miedzy liscie kapusty wkładac mięso ,ćwiartki kapusty juz nafaszerowane obwiązać białą nicią i obsmazyc na gorącym oleju na złoty kolor
do garnka z woda ,dodać przyprawy,włozyc kapustę i dusić do miekkości
przyrządzic sos z wody,mąki ,koncentratu i smietany,dodać do sosu troche sosu sojowego i łyżeczke cukru
wlac do kapusty i pogotowac jeszcze okolo 10 minut,posypac obficie zieleniną i podawac z ziemniakami (najpierw delikatnie zdjąc nic z kapusty)