Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak z ziemniakami i buraczkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Pokrojoną włoszczyznę i skrzydełka zalej 1,5 l wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj 20 minut.
Buraki ugotuj osobno w skórkach do miękkości, obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Poszatkowaną kapustę i cebulę podsmaż na rozgrzanym maśle, mieszając. Marchew z zupy pokrój w plastry, włóż znów do zupy. Buraki i kapustę dodaj do zupy, wymieszaj, gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę przypraw, udekoruj szczypiorkiem. Podawaj z grzankami.Źródło: Dobry Tydzień