Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak z pomidorami, papryką i czosnkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Masło i olej rozgrzej w garnku, włóż poszatkowaną kapustę, liść laurowy, ziele angielskie, wlej kilka łyżek wody, duś na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Paprykę przekrój na pół, wyjmij gniazdo nasienne, pokrój w drobną kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, wyjmij gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę.
Pomidory, paprykę, koncentrat pomidorowy, wyciśnięte ząbki czosnku dodaj do kapusty, wlej 1,2 l wody, gotuj 20 minut. Zupę przypraw solą, pieprzem, dodaj posiekany koperek, zagotuj. Podawaj ją z chlebem razowym.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień