Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak z kiełbasą"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 536
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 536
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Mięso oczyścić, dodać listki laurowe i ziele angielskie, zalać wodą i ugotować wywar.
Warzywa oczyścić, obrać, umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce, cebulę posiekać. Kiełbasę pokroić.
Rozgrzać olej z masłem, zeszklić cebulę. Następnie dodać warzywa i posiekaną kapustę, chwilę razem smażyć. Wywar odcedzić, mięso pokroić. Do wywaru dodać kapustę z kiełbasą oraz mięso. Gotować, aż wszystkie będą miękkie, doprawić do smaku.
ok. 75 minut
Aby kapuśniak miał piękny słomkowy kolor, dodaj do niego szczyptę kurkumy. Serwuj z kromkami razowego chleba.Źródło: Twoje Imperium