Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak z groszkiem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1018
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11867
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1018
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11867
Składniki
Kapustę oczyść, potnij na spore kawałki. Ziemniaki oraz kalarepki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Strączki groszku cukrowego dobrze oczyść, cebulę obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę. Następnie dołóż kalarepkę i ziemniaki. Wlej bulion, gotuj przez około 10 minut.
Po tym czasie do garnka wrzuć pozostałe warzywa i gotuj kapuśniaczek przez kolejne 10 minut.
Pod koniec gotowania zupę posól do smaku. Posyp grubo utłuczonym pieprzem i udekoruj natką.
Świeży groszek cukrowy oraz zielony zastąp mrożonką, ewentualnie warzywami z puszki. Dzięki temu zaoszczędzisz ponad 3 zł.Źródło: Tina