Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak z boczkiem"
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5197
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5197
Składniki
Pieczarki oczyść, potnij w plasterki, kapustę drobno pokrój, cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w sporą kostkę i podsmaż na suchej patelni. Gdy wytopi się tłuszcz, wrzuć rozdrobnione . Smaż 5 minut na mocnym ogniu, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką.
Mięso pokrój na niewielkie kawałki. Ziemniaki obierz, potnij podobnie jak mięso. Wrzuć razem do boczku, smaż kilka minut (ew. dolej 1 łyżkę oleju, by mięso i warzywa nie przypaliły się).
Wszystkie przełóż do szerokiego garnka i zalej zimnym bulionem. Domieszaj koncentrat i dodaj przyprawy. Duś pod przykryciem na małym ogniu 50-60 minut. Ew. przed podaniem posyp natką pietruszki.Źródło: Naj