Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i kiełbasą"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 320
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 320
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Włoszczyznę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzej masło z łyżką oleju, podduś warzywa, zalej je odrobiną wody, chwilę duś, zalej 1,5 litra wrzątku, dodaj przyprawy, gotuj 15 minut. Kapustę opłucz, poszatkuj na drobne kawałki, dodaj do zupy, duś na małym ogniu. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, gotuj 10 minut.
Kiełbasę lub szynkę przysmaż na oleju, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 15 minut. Możesz dodać do niej nieco kminku. Przed podaniem wsyp koperek i natkę.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień