Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak - w 40 minut"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 354
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 58
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 354
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 58
Składniki
- 30 dkg kwaszonej kapusty, - 3 łyżki oleju,- 10 dkg cebuli,- 2 ząbki czosnku, - 2 serdelki, - 10 dkg wędzonego surowego baleronu lub wędzonego boczku,- burak,- 200 ml śmietany, - 1,5 litra wody, - sól, pieprz, kminek, papryka.
Przygotować trzylitrowe naczynie żaroodporne - włożyć do niego posiekaną cebulę i czosnek, dusić w oleju przez 3 minuty.
Dodać pokrojoną kapustę kwaszoną, starty na grubej tarce burak, pokrojony na drobną kostkę baleron, przyprawy i wodę. Gotować pod przykryciem 20 minut.
W połowie ustawionego czasu obrócić naczynie. Dodać pokrojone serdelki, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
Przed podaniem dodać śmietanę.
Czas przygotowania - około 40 minut, z czego 28 minut samego gotowania.Źródło: INTERIA.PL