Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak selerowy z ryżem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście potnij na kawałki. Pomidory umyj, pokrój w grubą kostkę. Dymki, paprykę i seler oczyść, potnij na kawałki. Marchewki i cebulę obierz.
Cebulę posiekaj, a marchewki pokrój w ukośne plasterki. Warzywa włóż do garnka. Zalej bulionem. Do składników w garnku wsyp ryż.
Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 25 minut, aż wszystkie warzywa oraz ryż będą miękkie.
Pod koniec gotowania zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wersja wykwintna
szklanki bulionu zastąp wytrawnym białym winem. Gotowy kapuśniaczek podaj w eleganckich kokilkach albo jeszcze lepiej – w przekrojonych wzdłuż strąkach papryki.Źródło: Tina