Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak po bawarsku"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Z kapusty usuń wierzchnie zwiędłe liście, wytnij głąb, a pozostałą część poszatkuj. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. W garnku rozgrzej 2 łyżki smalcu i zeszklij na nim cebulę.
Dodaj kminek i mieloną paprykę. krótko podsmaż na małym ogniu, po czym zalej wodą.
Do garnka wrzuć kapustę, ziemniaki, kostki bulionowe i pozostałe przyprawy. Gotuj zupę na wolnym ogniu.
Z mąki i pozostałego smalcu przygotuj zasmażkę, a następnie połącz ją z zupą. Wymieszaj, aby nie było grudek i gotuj, aż kapusta i ziemniaki zmiękną.
Kiełbasę przekrój wzdłuż i potnij w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć kiełbasę i smaż, aż ładnie się zrumieni. Następnie przełóż ją do przygotowanej zupy. Danie dopraw do smaku solą i octem. Zupę podawaj z ciepłym pieczywem.Źródło: Na żywo