Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak na żeberkach"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
W wodzie zagotuj żeberka z dodatkiem pieprzu, listków laurowych, ziela angielskiego i soli. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj startą marchewkę i seler oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i kminek. Całość gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
Po tym czasie dodaj odciśniętą, pokrojoną kapustę i gotuj jeszcze około 40 minut. W tym samym czasie pokrój boczek i podsmaż na nim posiekaną cebulę, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej do gotującej się zupy.Źródło: Na żywo