Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak na wołowinie"
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Składniki
Na mięsie wołowym ugotuj wywar. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, kminek, pieprz i sól. Gdy mięso będzie już miękkie, pokrój je w kostkę i ponownie dodaj do zupy razem z rozdrobnionymi warzywami.
Poszatkowaną kapustę przesmaż na rozgrzanym oleju, po czym dorzuć do garnka i gotuj około pół godziny.
Na koniec zeszklij na maśle posiekaną cebulę, oprósz ją mąką i również dodaj do zupy.
Po kwadransie gotowania zdejmij z ognia kapuśniak i rozlej do talerzy.Źródło: Kurier TV