kapuśniak na golonce

kapuśniak na golonce
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: juczka
Super zupka

Składniki

Przygotowanie

  1. Kapustę podgotować, jeszcze twardą odcedzić, zetrzeć jarzyny, włożyć do garnka. Umyć golonkę i włożyć do jarzyn listek. Ziele zalać wodą, dodać kostkę mięsną, bardzo często jej używam do zup i sosów. Gotować aż golonka się rozgotuje. Pokroić cebulkę, lekko podsmażyć, do jeszcze nie podsmażonej cebuli dodać mąkę i zasmażyć. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Gdy już golonka jest miękka dodajemy przysmażoną mąkę z cebulą. Zagotować, do smaku można dodać maggi i pieprzu ziołowego. Kapuśniak podaję z ziemniakami okraszonymi np. słoninką lub podsmażoną cebulką. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Jagoda50 03 października 2009
Apetyczne danie
agus32 04 października 2009
Ten pyszny zapach uniósł się przy moim komputerze, chyba zgłodniałam,super zdjęcie.
Tosca 07 października 2009
Nawet bym zjadła... Taka ciepła i aromatyczna zupka.. :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki