Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36050
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 179
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 314
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36050
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 179
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 314
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Składniki
Kapustę podgotować, jeszcze twardą odcedzić, zetrzeć jarzyny, włożyć do garnka. Umyć golonkę i włożyć do jarzyn listek. Ziele zalać wodą, dodać kostkę mięsną, bardzo często jej używam do zup i sosów. Gotować aż golonka się rozgotuje. Pokroić cebulkę, lekko podsmażyć, do jeszcze nie podsmażonej cebuli dodać mąkę i zasmażyć. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Gdy już golonka jest miękka dodajemy przysmażoną mąkę z cebulą. Zagotować, do smaku można dodać maggi i pieprzu ziołowego. Kapuśniak podaję z ziemniakami okraszonymi np. słoninką lub podsmażoną cebulką. Smacznego.