Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak na chłody"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 900
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4914
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 900
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4914
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Kapustę zalewam małą ilością wrzątku i gotuję do miękkości. Włoszczyznę kroję w kostkę, zalewam zimną wodą, dodaję boczek. Gdy warzywa się podgotują, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuję. Łączę z kapustą.
Wyjmuję z zupy boczek, kroję go w kostkę, tak samo kroję kiełbasę i słoninę. Podsmażam je razem. Wsypuję mąkę i robię zasmażkę. Rozprowadzam ją zimną wodą, dodaję do kapuśniaku i zagotowuję. Zupę doprawiam solą.Źródło: Kobieta i życie