KAPUŚNIAK

KAPUŚNIAK
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
Dobra syta przykwaskowa zupa. W sam raz na zimę:))

Składniki

Przygotowanie

  1. kości obgotować aż mięsko będzie miękkie

  2. wyciągamy kości i studzimy i obieramy z mięska

  3. miesko wrzucamy do wody w której gotowaliśmy kości

  4. dodajemy pokrojoną surową kapustę, pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, por

  5. gotujemy aż warzywa będą miękkie

  6. dodajemy kapuste kiszona

  7. przyprawiamy pieprzem, solą, liściem laurowym i przyprawa do zup

  8. dodajemy troche przecieru pomidorowego

  9. dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek

  10. gotujemy wszystko aż kapusta kiszone bedzie miękka

  11. na koniec doprawiamy zupę śmietaną.

  12. Ja podaję kapuśniak z ziemniaczkami polanymi stopioną słoninką i podsmażoną kiełbaską.

  13. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (1)

cytryna 03 lutego 2010
Naprawde super,też tak robie .Syn nigdy nie lubił zup,a ta w takim podaniu poprostu mu smakuje.Pozdrawiam
Składniki
Składniki