KAPUŚNIAK

KAPUŚNIAK
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Super zupa.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umytą golonkę ugotowac w osolonej wodzie. Zebrac zbierającą się pianę. Dodac korzeń pietruszki, marchew pokrojoną w plastry i przyprawy. Pod koniec gotowania dodac pokrojoną kapustę.

  2. Obrane, umyte ziemniaki pokroic w grubszą kostkę (o boku ok. 1,5 cm), dodac do zupy.

  3. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę zezłocic na maśle i dodac do zupy. Zagotowac. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

wlodek273 26 lipca 2009
Ziemniaki należy dodać przed kapustą bo się nie ugotują
Kail 27 lipca 2009
Albo też ugotować osobno i dodać pod koniec już mięciutkie.
Kail 27 lipca 2009
Albo też ugotować osobno i dodać pod koniec już mięciutkie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki