Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniaczki"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 277
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 258
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 277
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 258
Składniki
Mąkę z masłem i solą posiekaj nożem, dodaj wodę. Ciasto szybko wyrabiaj, by nie ogrzać go w dłoniach. Jednolitą masę uformuj w kulę, zawiń w folię aluminiową, włóż do lodówki na godzinę. Wyjmij ciasto, podziel je na pół, cienko rozwałkuj. Jedną część włóż do formy wysmarowanej masłem. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Kiełbasę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle. Dodaj opłukaną, dobrze odciśniętą i posiekaną kapustę, posiekany koperek. Całość przypraw kminkiem, solą i pieprzem. Wymieszaj, duś godzinę na małym ogniu.
Farsz nakładaj na upieczony spód, przykryj surowym ciastem. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień