Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniaczek"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę umyj i równo, starannie poszatkuj. Obraną i oczyszczoną włoszczyznę pokrój na małe kawałki, koper posiekaj.
W dużym garnku zeszklij na rozgrzanym maśle cebulę, dodaj pozostałe warzywa i poszatkowaną kapustę. Smaż kilka minut, do czasu, aż kapusta znacznie zmniejszy swoją objętość.
Na oddzielnej, mocno rozgrzanej patelni przesmaż pokrojony w słupki boczek i dodaj do warzyw.
Do wrzącego wywaru dodaj listek laurowy, dopraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 20 minut. 5. Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Rozlej kapuśniaczek do talerzy i posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Kurier TV