Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuściany mix"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Kostkę rosołową rozpuść w około 1,5 l gorącej wody. Wszystkie warzywa starannie umyj w zimnej wodzie. Kapustę drobno posiekaj, brokuł podziel na różyczki, marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a paprykę pokrój w kostkę.
Wrzuć warzywa do bulionu, dodaj masło i gotuj tak długo, aż kapusta będzie miękka. Dopraw zupę łyżką soli i odrobiną pieprzu. Dla zaostrzenia smaku można dodać kilka kropli maggi.
Pod koniec gotowania dodaj posiekany szczypior i koperek. Rozlej zupę na talerze. Do każdej porcji polecam dodać po łyżeczce jogurtu.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV