Kapuściane roladki

Kapuściane roladki
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: daniel9819
gołąbki inaczej

Składniki

  • duży liść kapusty, 5-6 szt
  • mięso mielone z łopatki lub inne, 1/2 kg
  • ryż, 2 saszetki
  • marchew starkowana, 1 duża
  • sól i przyprawy do smaku

Przygotowanie

  1. Liście kapusty odparzamy ,aby stały się miękkie.Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem , marchewką i przyprawami, można dodać natki pietruszki lub koperek. Z liści skrajamy twardą część , rozkładamy np. na stolnicy smarujemy mięsem i zwijamy roladki zakładając boki ,by mięso nie wypłynęło podczas gotowania.Układamy w dość szerokim naczyniu polewamy sosem pomidorowym i gotujemy ok. 50 min.

Komentarze do przepisu (3)

killbill 26 września 2009
To są zwykle gołąbki:P nie wiem skąd ta nazwa:??
daniel9819 28 września 2009
Dlatego jest opis gołabki inaczej ,każdy ma prawo wybierać sobie nazwy. Inaczej zrobione , inaczej... Czytaj całość »
Dlatego jest opis gołabki inaczej ,każdy ma prawo wybierać sobie nazwy. Inaczej zrobione , inaczej nazwane.Przepisów na tradycyjne gołąbki jest tu dużo , więc ja chciałam coś zmienić.Nie jestem przeciwna ocenianiu innych przepisów , ale robiąc to najpierw trzeba pochwalić się swoimi ,a Ty nie masz na swoim kącie ani 1 przepisu ,pozdrawiam.
madziak 02 kwietnia 2010
A mnie się te gołąbki podobają, zawsze to jakaś odmiana i nowy smak. Pozdrawiam :)
Składniki
  • duży liść kapusty, 5-6 szt
  • mięso mielone z łopatki lub inne, 1/2 kg
  • ryż, 2 saszetki
  • marchew starkowana, 1 duża
  • sól i przyprawy do smaku
Składniki