Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kapusty to proste w wykonaniu danie i idealne na postne dni. Do kotletów najczęściej podaję ziemniaczki i buraczki z papryką. Dobry sposób na wykorzystanie kapusty jaka została po robieniu gołąbków. Smacznego!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 126
Polecam.
Odsłon: 764
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 105
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 126
Polecam.
Odsłon: 764
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 105
Składniki
Od kapusty odciąć głąb i ugotować do miękkości. Ja często wykorzystuję kapustę, która zostaje od gołąbków tylko dłużej ją gotuję. Po ugotowaniu kapustę tniemy na mniejsze części i odsączamy mocno wodę ( ile się da najwięcej). Mielimy razem z cebulą przez maszynkę. Dodajemy sypką bułkę tartą, która wciągnie nadmiar wody, jajko i doprawiamy przyprawami do smaku. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. Świetnie smakują z ziemniaczkami i buraczkami z papryką. Polecam!