PANIERKA.
Siemię lniane, listki lubczyku i pietruszki mielimy w młynku do kawy i mieszamy pół na pół z bułką tartą.
Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze.
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzyku rozsypujemy gotową panierkę.
Kanie oprószamy mąką, potem obtaczamy z obydwu stron w jajku, a następnie w panierce.
Na grubej patelni rozgrzewamy olej i smażymy grzyby z każdej strony po około 3-4 minuty aż będą rumiane.
Można ozdobić kotlety listkami natki pietruszki.
Podajemy od razu po zdjęciu z patelni.
Chrupkość i smak gwarantowane.
Komentarze do przepisu (5)
Ile osób, tyle przepisów. U nas bardziej na ostro z... Czytaj całość »
Ile osób, tyle przepisów. U nas bardziej na ostro z dodatkiem papryczek chilli :)
Pychotka z dodatkiem młodych ziemniaków i surówki ze świeżych warzyw :)
Nevermore dziękuję :)
Tak ad rem, to jeszcze będą, może sąsiad "coś" podrzuci, tak jak w naszym przepadku ;)
*Przejdziesz do wersji klasycznej