Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kanapki z paluszkami rybnymi i miętowym groszkiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 244
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 244
Składniki
Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej groszek. Ugotuj do miękkości, odcedź i rozgnieć ziarenka z masłem i sokiem z cytryny. Przed podaniem wymieszaj z liśćmi mięty.
Wymieszaj okruchy chlebowe z polentą i odstaw. Do miseczki wsyp mąkę. Do drugiej wlej mleko, roztrzep je z jajkami. Pokrój filety rybne na kawałki 2x6 cm. Rozgrzej olej na dużej patelni.
Maczaj ryby kolejno w mące, jajkach i okruchach chleba z polentą i smaż w dwóch partiach 2–3 minuty z obu stron, aż panierka nabierze złotego koloru. Usmażone filety układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć je z tłuszczu. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Włóż do niego bułki na mniej więcej 2 minuty. Następnie przekrój je na pół, posmaruj masłem i miętowym groszkiem. Na spodniej części ułóż kawałki ryby. Podawaj z cząstkami cytryny i czipsami. Kanapki pasują do piwa.
Na 8 porcji, Czas przygotowania: 30 minutŹródło: Twój Styl