Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kanapka z pieczenią"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14865
Polecam.
Odsłon: 449
Szybka i smaczna
Odsłon: 14865
Polecam.
Odsłon: 449
Składniki
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania: ok. 2 godzin.
Pieczeń: w miseczce wymieszaj zioła prowansalskie z kurkumą. Rozgnieć w oddzielnej miseczce czosnek. Umyj i osusz mięso, przekrój wzdłuż na 4 plastry. Delikatnie rozbij je tłuczkiem. Natrzyj czosnkiem, posmaruj musztardą, posyp mieszanką ziół, solą, pieprzem. Na tak przygotowanych kawałkach szynki ułóż naprzemiennie po 2 plastry boczku i słoniny.
Zwiń plaster mięsa, następnie, zawiń go w następny plaster itd., żeby z szynki powstała rolada. Obsyp ją suszonym rozmarynem i włóż do siatki na mięso lub opleć nicią kuchenną. Posyp po wierzchu goździkami, włóż do rękawa do pieczenia. Wsuń do piekarnika nagrzanego do 250°C. Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 200°C i piecz jeszcze 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika zdejmij z mięsa goździki i odstaw roladę do wystygnięcia. Kiedy będzie zimna, usuń siatkę kuchenną.
Kanapki: pokrój kapustę na cienkie paski. Wymieszaj ją z jagodami goji, rozdrobnionymi orzechami i listkami pietruszki (trochę zostaw do udekorowania mięsa). Dopraw solą, pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny. Rozgrzej patelnię grillową i przypiecz na niej chleb. Każdą kromkę posmaruj lekko oliwą, nałóż na nią porcje surówki.
W tym czasie na patelni podgrzej 4 plastry pieczonej rolady. Ułóż mięso na kanapkach. Posyp pozostałymi jagodami, orzechami, natką i grubo zmielonym pieprzem.Źródło: Twój Styl