Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka klubowa"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Składniki
Umyj fasolkę i groszek, oczyść i wrzuć do wrzącej osolonej wody. Gotuj 12 minut. Odsącz i odstaw. Pokrój kromki chleba ukośnie na pół i każdą ponacieraj przekrojonym na pół czosnkiem. Następnie nałóż cienką warstwę oliwy i plastry sera.
Dodaj groszek i przykryj porcje połówkami pieczywa. Nasmaruj powierzchnię opiekacza odrobiną oliwy i wyłóż jego dno fasolką szparagową. Umieść złożone kromki w opiekaczu na fasolce i ułóż na ich wierzchu strączki fasolki. Zapiekaj kilka minut i podawaj skropione oliwą z dodatkiem rzeżuchy.
Czas przygotowania: 30 minut . Poziom: łatwy.
Najczęściej podajemy ją gotowaną, polaną zrumienioną tartą bułką. Świetnie sprawdza się jednak jako część bardziej wyszukanych dań.Źródło: TV14