Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kanapeczki krakersowe z pastami"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 139
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 139
Składniki
Przygotowuję pasty: jajka gotuję na twardo. Miksuję jajka z łyżką majonezu i połową chrzanu, doprawiam pastę pieprzem.
Konserwę mieszam z pozostałym chrzanem i łyżką majonezu, doprawiam pieprzem.
Sałatę rwę na mniejsze kawałki. Na każdego krakersa kładę po kawałku sałaty i nakładam po łyżeczce pasty (można to również zrobić szprycą, dla lepszego efektu). Kabanosy, ogórki i rzodkiewki kroję w plasterki.
Oliwki i pomidorki kroję w połówki. Dowolnie dekoruję nimi kanapeczki.Źródło: Kobieta i życie