Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na gorąco wieczory, spotkania w gronie znajomych czy też wystawne kolacje.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1217
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1217
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
oliwę z oliwek rozgrzej na patelni (całe dno musi być zakryte) . wrzuć na to posiekaną chilli (jak chcesz, by było ostrzejsze, to zostaw pestki) i skórkę z cytryny. jak zaczną skwierczeć, to zacznij mieszać.
Czosnek wyduś i wrzuć na tę patelnię z posiekaną natką i majerankiem. Przemieszaj i wrzuć na to owoce morza. Trzymaj tak, dopóki owoce będą dobrze wysmażone. Dodaj sok z cytryn i poduś chwilę. Do smaku można dodać sól. Podawać z bagietką.