Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska bardzo modna, a zarazem bardzo smaczna. Owoce morza mają swoich zwolenników ale ten przepis pozwoli by tych zwolenników było więcej.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1097
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1097
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Składniki
Na talerz wbijamy 2 jajka i roztrzepujemy. Na początek wbijamy 2 jak wykorzystamy je, to następne wbijamy następne 2. Kalmary umyj i oczyść z białej cienkiej błonki z dwóch stron zrywając ją bardzo delikatnie. Następnie pokrój tuby w cienkie krążki o szerokości około 1 cm
Płatki kukurydziane wsyp do miski i np. tłuczkiem pokrusz drobno.
Krążki kalmarów posyp solą i pieprzem.
Przygotowane krążki obtaczaj na początku w mące, następnie w jajku i na koniec w panierce kukurydzianej.
Na patelni rozgrzej olej rzepakowy do temperatury takiej, jak wrzucisz kawałek panierki zaczęła się smażyć z bąbelkami. Przygotowane krążki obtaczaj na początku w mące, następnie w jajku i na koniec w panierce kukurydzianej. Smaż partiami, aż będą złote. Kalmary podawaj z ulubionym sosem np. 1000 wysp lub słodko-pikantnym.